Back to Top

Veelgestelde vragen over Antivirus software

antivirus 150We leven in een tijd waarin cybercrime een ernstige bedreiging vormt wanneer we ons op het Internet begeven. Mensen worden zich steeds meer bewust van deze bedreiging. Vaak krijgen we bij BP-Web dan ook vragen over beveiliging van pc's en laptops. 

 

Lees meer: Veelgestelde vragen over...

Windows 10 en uw privacy

privacy policy 200De Autoriteit Persoonsgegevens meldt dat Microsoft in strijd met de wet gegevens verwerkt van gebruikers van de Microsoft Windows 10 Home en Pro versie.
Wilt u uw privacy binnen Windows 10 zo goed mogelijk beschermen, dan heeft BP-Web hier een aantal tips voor u:

Lees meer: Windows 10 en uw privacy

Outlook 2007 spreekt plotseling een vreemde taal

zweedsDe Microsoft updates die op 12 september 2017 zijn vrijgegeven, bevatten een update voor Outlook 2007 die er voor zorgt dat uw Outlook 2007 plotseling in een scandinavische taal wordt gepresenteerd. Wijzigen van de Office 2007 standaardtaal, lost dit probleem helaas niet op.

Lees meer: Outlook 2007 spreekt...

Bitdefender 2017 instellen

Bitdefender 2017Als je Bitdefender installeert, krijg je niet alleen een hele goede virusscanner waarvan je verder niets merkt maar o.a. ook een password manager en aparte browser ten behoeve van Safe Pay.

Mogelijk zijn dit zaken die je niet wilt gebruiken en waarvan je geen meldingen wilt zien. We laten je hier zien hoe je deze zaken kunt instellen gebaseerd op Bitdefender Antivirus Plus 2017.

Lees meer: Bitdefender 2017 instellen

WiFi problemen door draadloze muis

draadloze muis verstoort WiFIRegelmatig worden we geconfronteerd met mensen die WiFi problemen ondervinden. Ondanks het feit dat het WiFi signaal voldoende zou moeten zijn voor een goede dekking, valt de snelheid ontzettend tegen.

Lees meer: WiFi problemen door...

Wordt het een laptop of een desktop?

laptop questionDit is een vraag die vaak gesteld wordt. Hieronder zetten we een aantal aandachtspunten op een rij die u mogelijk kunnen helpen bij deze afweging.

Lees meer: Wordt het een laptop of een...

Verbindingsprobleem HP printer en Ziggo router

ubee hp verbindingsprobleemHP printers die via het netwerk (bekabeld of via wifi) zijn aangesloten op een Ziggo modem/router (Ubee EVW3226) ondervinden sinds de laatste firmware update (versie 1.0.20) verbindingsproblemen.

Lees meer: Verbindingsprobleem HP...

Waarom een gastnetwerk?

gast netwerkVia een gastnetwerk is wél toegang tot Internet mogelijk maar niet tot de rest van het netwerk. Met een daarvoor geschikte router kan eenvoudig een WiFi gastnetwerk worden geconfigureerd. Als u zich afvraagt waarom u een gastnetwerk zou willen gebruiken volgen hieronder een tweetal redenen; 

Lees meer: Waarom een gastnetwerk?

Wat is de beste virusscanner

antivirusDeze vraag horen we vaak en is gemakkelijker gesteld dan beantwoord. TopReviews.nl publiceerde onlangs een vergelijking van 10 populaire beveiligingsproducten.

Lees meer: Wat is de beste virusscanner

Internet is traag

wifi-150Mijn Internet verbinding is traag is een klacht die we vaak horen. Vaak blijkt het dan te gaan om gebruikers die dit testen met een laptop die via WiFi verbonden is met de router.

Lees meer: Internet is traag

Fraude helpdesk

fraudehelpdeskU heeft ze vast ook al eens in uw mailbox gehad. E-mails waarin u gouden bergen worden beloofd maar waarin het uiteindelijk om voorschotfraude bleek te gaan.

Lees meer: Fraude helpdesk

Outlook agenda en contacten synchroniseren met smartphone

Akruto SyncGebruikt u op uw pc of laptop Microsoft Outlook voor het beheer van uw agenda, contacten en taken dan kan het zo maar zijn dat u het fijn zou vinden om deze gegevens te synchroniseren met uw smartphone.

Lees meer: Outlook agenda en contacten...

Russische hackers misbruiken misschien ook uw gegevens

stop hackerIn augustus 2014 werd bekend dat een bende Russische hackers (CyberVor) de tot nu toe grootste verzameling gebruikersnamen en passwords van diverse websites heeft gestolen.

Lees meer: Russische hackers misbruiken...

WiFi prioriteit op Android smartphone

Gebruikers van een Android smartphone die meerdere SSID's (wifi-netwerknamen) gebruiken, zullen merken dat de laatst toegevoegde SSID de voorkeur heeft bij het maken van de verbinding.

Lees meer: WiFi prioriteit op Android...

Unchecky - beschermt tegen ongewenste adware

uncheckyU kent dat wel. U wilt software installeren en voor u het weet wordt er allerlei ongewenste software in de vorm van adware en toolbars meegeïnstalleerd.

Lees meer: Unchecky - beschermt tegen...

Updates en Patches

Virussen en virusscanners om deze virussen te bestrijden, krijgen terecht veel aandacht. Minder aandacht is er over het algemeen voor een onderwerp dat minstens zo belangrijk is; updates en patches.

Lees meer: Updates en Patches

Gevolgen van virussen

Virussen zijn een grote bedreiging voor uw pc en dus ook voor uw privacy. Er zijn virussen die uw pc traag of onbruikbaar maken. maar er zijn ook virussen die uw pc openzetten voor kwaadwillenden (backdoor)

Lees meer: Gevolgen van virussen