Back to Top

Een Office pakket voor uw PC of Laptop

office365 500Voor onder andere tekstverwerking of het werken met spreadsheets heeft u al snel een Office pakket nodig. Dit pakket is geen onderdeel van het besturingssysteem en zal daarom apart moeten worden aangeschaft.

 

Omdat veel mensen gewend zijn aan Microsoft Office, sommen we hieronder eerst de verschillende mogelijkheden van Microsoft op en als laatste een gratis alternatieve Office oplossing.

Verbeter je WiFi bereik in en om het huis

Door het gebruik van steeds meer mobiele apparaten in en om het huis, is een goede WiFi-verbinding van ‘levensbelang’.

In de meeste gevallen wordt de WiFi router van de Internet Service Provider (KPN/Ziggo etc.) als enige WiFi punt in huis gebruikt. Deze router staat of hangt meestal niet op de meest ideale plek om een goed WiFi signaal in de gehele woning of op het terras te garanderen. Daar komt bij dat de WiFi signalen sterk worden beïnvloed en afgeschermd. Niet alleen door betonnen wanden en vloeren maar ook door HR++ glas dat een metaalcoating bevat.

Uw laptop sneller maken? BP-Web heeft de oplossing voor u!

ssd upgradeRegelmatig kloppen klanten aan met de klacht dat hun laptop erg traag werkt.

De oorzaak is in veel gevallen niet de processor maar de schijf die deze traagheid veroorzaakt.

Heeft u een laptop die al een aantal jaren meegaat en steeds trager wordt, dan onderzoeken we graag voor u of en hoe we de oorzaak van de traagheid kunnen verhelpen.

Veelgestelde vragen over Antivirus software

antivirus 150We leven in een tijd waarin cybercrime een ernstige bedreiging vormt wanneer we ons op het Internet begeven. Mensen worden zich steeds meer bewust van deze bedreiging. Vaak krijgen we bij BP-Web dan ook vragen over beveiliging van pc's en laptops. 

 

Windows 10 en uw privacy

privacy policy 200De Autoriteit Persoonsgegevens meldt dat Microsoft in strijd met de wet gegevens verwerkt van gebruikers van de Microsoft Windows 10 Home en Pro versie.
Wilt u uw privacy binnen Windows 10 zo goed mogelijk beschermen, dan heeft BP-Web hier een aantal tips voor u:

WiFi problemen door draadloze muis

draadloze muis verstoort WiFIRegelmatig worden we geconfronteerd met mensen die WiFi problemen ondervinden. Ondanks het feit dat het WiFi signaal voldoende zou moeten zijn voor een goede dekking, valt de snelheid ontzettend tegen.

Wordt het een laptop of een desktop?

laptop questionDit is een vraag die vaak gesteld wordt. Hieronder zetten we een aantal aandachtspunten op een rij die u mogelijk kunnen helpen bij deze afweging.

Waarom een gastnetwerk?

gast netwerkVia een gastnetwerk is wél toegang tot Internet mogelijk maar niet tot de rest van het netwerk. Met een daarvoor geschikte router kan eenvoudig een WiFi gastnetwerk worden geconfigureerd. Als u zich afvraagt waarom u een gastnetwerk zou willen gebruiken volgen hieronder een tweetal redenen; 

Wat is de beste virusscanner

antivirusDeze vraag horen we vaak en is gemakkelijker gesteld dan beantwoord. TopReviews.nl publiceerde onlangs een vergelijking van 10 populaire beveiligingsproducten.

Internet is traag

wifi-150Mijn Internet verbinding is traag is een klacht die we vaak horen. Vaak blijkt het dan te gaan om gebruikers die dit testen met een laptop die via WiFi verbonden is met de router.

Fraude helpdesk

fraudehelpdeskU heeft ze vast ook al eens in uw mailbox gehad. E-mails waarin u gouden bergen worden beloofd maar waarin het uiteindelijk om voorschotfraude bleek te gaan.

Outlook agenda en contacten synchroniseren met smartphone

Akruto SyncGebruikt u op uw pc of laptop Microsoft Outlook voor het beheer van uw agenda, contacten en taken dan kan het zo maar zijn dat u het fijn zou vinden om deze gegevens te synchroniseren met uw smartphone.

Unchecky - beschermt tegen ongewenste adware

uncheckyU kent dat wel. U wilt software installeren en voor u het weet wordt er allerlei ongewenste software in de vorm van adware en toolbars meegeïnstalleerd.

Updates en Patches

Virussen en virusscanners om deze virussen te bestrijden, krijgen terecht veel aandacht. Minder aandacht is er over het algemeen voor een onderwerp dat minstens zo belangrijk is; updates en patches.

Gevolgen van virussen

Virussen zijn een grote bedreiging voor uw pc en dus ook voor uw privacy. Er zijn virussen die uw pc traag of onbruikbaar maken. maar er zijn ook virussen die uw pc openzetten voor kwaadwillenden (backdoor)