Een trage pc kan veel mogelijke oorzaken hebben die kunnen varieren van hardware tot software;

Te weinig werkgeheugen of een te zware processorbelasting

Dit kunt u ontdekken door Taakbeheer te starten (rechtsklikken op de taakbalk). Onder het tabblad prestaties, ziet u dan het geheugen en het processorgebruik. Is het geheugengebruik continue groter dan de hoeveelheid geinstalleerd geheugen, dan zou een geheugenuitbreiding een mogelijke oplossing kunnen zijn. Staat de processor voortdurend tussen de 50 en 100% dan is het zaak om uit te zoeken welk programma hiervoor verantwoordelijk is.

Gefragmenteerde bestanden op de harde schijf

Door het installeren en de-installeren van programma's en het kopieren van bestanden raken de bestanden op de harde schijf gefragmenteerd. Dat wil zeggen dat bestanden niet meer aaneengesloten op de harde schijf staan. Dit kunt u controleren door rechts te klikken op de te controleren harde schijf. Onder Eigenschappen/Extra ziet u nu de defragmentatie-optie.

Virussen

Ook virussen kunnen een vertragende werking op uw pc hebben. Controleer uw pc op virussen met een goede en bijgewerkte virusscanner.

Register vervuiling

Door installaties en soms onvolledige de-installaties van software kan het register vervuild raken. Hierdoor kan uw pc traag opstarten. CCleaner is gratis software die o.a. het register controleert en opschoont.

Submit to FacebookSubmit to Twitter