Door het gebruik van steeds meer mobiele apparaten in en om het huis, is een goede WiFi-verbinding van ‘levensbelang’.

In de meeste gevallen wordt de WiFi router van de Internet Service Provider (KPN/Ziggo etc.) als enige WiFi punt in huis gebruikt. Deze router staat of hangt meestal niet op de meest ideale plek om een goed WiFi signaal in de gehele woning of op het terras te garanderen. Daar komt bij dat de WiFi signalen sterk worden beïnvloed en afgeschermd. Niet alleen door betonnen wanden en vloeren maar ook door HR++ glas dat een metaalcoating bevat.

Oplossingen voor verbetering van het WiFi bereik.

Om het WiFi bereik te verbeteren, zijn er verschillende mogelijkheden variërend van hele slechte tot hele goede.

 

WiFi repeater/versterker

repeater
Dit is de meest goedkope en tevens de meest slechte ‘oplossing’. Een repeater moet het bestaande WiFi signaal van de router oppikken op een plaats waar dit signaal nog redelijk sterk aanwezig is en dit vervolgens weer uitzenden. Je begrijpt dat dit tot verstoringen kan leiden en in ruimtes met beton en HR-glas helemaal niet gaat werken. De repeater lijkt te zorgen voor meer signaalsterkte (meer streepjes) maar de bandbreedte (snelheid) en de betrouwbaarheid van de verbinding is erg slecht.

 
 
WiFi powerline adapter

powerline
Bij een WiFi powerline adapter wordt het netwerksignaal (Internet) getransporteerd via het lichtnet (220V). Dit betekent dat je het netwerk van de router op je lichtnet koppelt en dit er op een willekeurige plek in huis of buiten, weer afpakt en als WiFi signaal uitzendt.

Deze oplossing werkt betrouwbaar wanneer er verder geen storende apparaten op het lichtnet zitten zoals powerline adapters voor andere doelen. Verder kan het zijn dat de inrichting van de groepen/fasen van het lichtnet voorkomt dat het Internet signaal goed getransporteerd wordt. Het is dus altijd verstandig om dit te laten testen voordat tot aanschaf wordt overgegaan.

 

WiFi Access Point

unifi apDit is de meest betrouwbare oplossing. Waarom? Een WiFi access point heeft een bekabelde verbinding vanaf de router. Er zal dus een UTP kabel (netwerkkabel) moeten worden aangelegd van de router naar de plaats waar het WiFi signaal nodig is of opnieuw moet worden uitgezonden. Daar waar dit mogelijk is, heeft deze oplossing de voorkeur.

 

Wat kan BP-Web hierin betekenen?

BP-Web komt graag bij u langs om een WiFi meting te doen en om de voor u beste oplossing te bepalen. Wij kunnen de juiste apparatuur leveren en configureren. Het aanleggen van UTP-bekabeling doen we in overleg met onze partner Koertshuis Elektrotechniek.

 

Maak nu een afspraak voor een WiFi meting

 

Submit to FacebookSubmit to Twitter