Back to Top

Oktober: Europese maand van de cyberveiligheid

beveiligingNu blijkt dat 4 op de 10 Nederlanders geen maatregelen nemen tegen Cybercriminaliteit gaat BP-Web het wel heel gemakkelijk maken. Iedereen die vóór 1 januari 2019 een Laptop of PC koopt bij BP-Web, ontvangt hierbij gratis een licentie voor Bitdefender Antivirus Plus 2019 ter waarde van €30.

Lees meer...

Explosieve groei Trojans mobiel Internet bankieren

internet bankierenVolgens beveiliger Kaspersky is het aantal Trojans dat zich richt op mobiele internet bankieren apps in het afgelopen jaar explosief gegroeid.

Lees meer...

Groot aantal HP inkjet printers kwetsbaar

hp inkjet 300HP heeft een bulletin uitgegeven waarin wordt gemeld dat een groot aantal HP Inkjet printers kwetsbaar zijn voor aanvallen. HP adviseert dan ook, de betreffende printers zo spoedig mogelijk te updaten waardoor de printer weer veilig is. Het betreffende bulletin vindt u hier.

Lees meer...

Domeinnaamfraude neemt toe

DomeinnaamfraudeHet komt regelmatig voor dat klanten van BP-Web ongevraagd worden benaderd door 'bedrijven' die melden dat er een aanvraag is gedaan om hun .nl domeinnaam te registreren met bijvoorbeeld de .com extensie. Deze handelswijze staat bekend als domeinnaamfraude. De Nationale Fraudehelpdesk en ook Opgelicht hebben hieraan in het verleden reeds aandacht besteed.

Lees meer...

Bitdefender wint Product of the Year Award 2017

bitdefenderlogo 320Het onafhankelijke AV-comparitives heeft Bitdefender Antivirus onderscheiden met de Product of the Year Award 2017.  Bitdefender scoorde als enige naast kaspersky Labs een Advanced Plus op alle zeven testonderdelen.

Lees meer...

Websites zonder SSL onveilig vanaf 1 juli 2018

groen slotje ssl certificaat httpsVanaf 1 juli 2018 zal Google Chrome alle websites die geen gebruik maken van een SSL-certificaat  expliciet als onveilig tonen. Vóór de domeinnaam verschijnt vanaf die datum in de adresbalk de tekst: 'Niet veilig'. Dit is iets wat je als eigenaar/houder van een website niet wilt. Alle websites die via BP-Web zijn gehost maken gratis gebruik van SSL-certificaten.

Lees meer...

Joomla! wederom winnaar CMS Critic Awards

joomla cms critic awards 2017Op 6 november 2017 heeft CMS Critic de winnaars bekendgemaakt van de CMS Critic Awards 2017. Joomla! was onderdeel van de competitie in de categorie voor het Beste Gratis CMS. En Joomla! heeft gewonnen en dat voor inmiddels de vierde keer op rij. In de zelfde categorie kwam WordPress als tweede uit de bus.

Lees meer...

Microsoft Meltdown patch en Antivirus software

meltdownOngetwijfeld heeft u in het nieuws gehoord van de CPU bugs Meltdown en Spectre die op 3 januari 2018 gepubliceerd zijn. Door een ontwerpfout in processoren van meerdere fabrikaten zijn wereldwijd bijna alle computers kwetsbaar door deze  bugs.

Voor de Meltdown bug, die het grootste risico met zich meebrengt, heeft Microsoft voor haar Windows producten inmiddels een update uitgebracht. Een aantal antivirus producten blokkeerden echter de installatie van deze update. Inmiddels zijn de antivirus oplossingen van Kaspersky en Bitdefender aangepast.

Lees meer...

Einde Adobe Flash in zicht

Adobe Flash Player 300In 1996 kwam Adobe met haar Flash Player op de markt. Hiermee werd het mogelijk om tekst, afbeeldingen, animaties en geluid  vanuit één bestand af te spelen. 

Flash was de basis voor de toen zo populaire Flash animaties in websites en ook Youtube video's konden in het begin niet zonder Adobe Flash worden afgespeeld.

Lees meer...

Beveiliging websites niet voor niets

web beveiliging 300BP-Web is contiu bezig om de in beheer zijnde websites zo optimaal mogelijk te beveiligen. Dat beveiliging van websites echt nodig is zie je in de grafiek die het aantal aanvallen op een van de websites laat zien. (klik op de grafiek om deze te vergroten).

Uitbraak WannaCry Ransomware

WannaCry ransomwareHet kan je niet zijn ontgaan dat er op 12 mei j.l. een wereldwijde uitbraak van ransomware was, de zgn. WannaCry-ransomware. Door toeval is een killswitch ontdekt en is de verspreiding in ieder geval tijdelijk gestopt.

Lees meer...

SSL Certificaten geïnstalleerd door BP-Web

ssl certificaatAlle bij BP-Web in beheer zijnde websites zijn vanaf 22 maart 2017 voorzien van een SSL certificaat.

Lees meer...

Nieuwe vorm van Ransomware verspreiding

hoefler ransomware 320Gisteren bezocht ik een website waarbij de tekst op de site onleesbaar was. Er verscheen een popup die van Google Chrome afkomstig leek.

Lees meer...

Einde ondersteuning Windows Vista

vista eol 320Het einde van Windows Vista komt nu toch echt in zicht. Vanaf 11 april 2017 zal Microsoft geen ondersteuning meer bieden voor dit besturingssysteem.

Lees meer...

HP blokkeert goedkope inkt

hp ink 320In de laatste firmware update voor OfficeJet printers heeft HP een functie ingebouwd die sinds 13 september alleen nog inktcartridges van hp accepteert. 

Lees meer...

Pagina 1 van 3