window update 300Hoe werkt het en wat verandert er?


Zoals ieder half jaar verschijnt er ook in najaar 2019 een Windows 10 update. Is dit nieuws? Ja, dit is nieuws want het lijkt er op dat Microsoft het roer voor wat betreft halfjaarlijkse updates hiermee omgooit.

Sinds de eerste release van Windows 10 in 2015 kwam er ieder voorjaar en ieder najaar een feature update uit. Hiermee werd het complete besturingssysteem vervangen en de nieuwe versie was voorzien van veel nieuwe features. Iedere nieuwe versie bracht ook weer nieuwe problemen met zich mee en hiervan heeft Microsoft veel last gehad. Het lijkt er op dat Microsoft vanaf nu de najaarsupdate gaat gebruiken om de problemen op te lossen en de voorjaarsupdate gaat gebruiken om nieuwe features te introduceren. Versie 1909, die in november 2019 wordt verwacht, bevat in ieder geval weinig nieuwigheden en veel probleem oplossingen.

 

Hoe weet ik welke versie van Windows 10 ik gebruik?


Klik in het menu op Instellingen en kies binnen Windows-instellingen voor Systeem. In het linker zijmenu klik op Info. Nu vind u onder Windows Specificaties welke versie van Windows 10 u gebruikt.


Moet ik updaten en wanneer?


Beveiligingsupdates die maandelijks of soms vaker uit worden gebracht, worden automatisch geïnstalleerd. In het verleden gebeurde dit ook met de grote feature updates maar hiervan is Microsoft inmiddels teruggekomen. Feature updates worden wel aangekondigd onder Instellingen >> Bijwerken en beveiliging maar worden niet automatisch geïnstalleerd. Toch is het verstandig om deze updates wel uit te voeren en dit in ieder geval te doen voordat de ondersteuning op de gebruikte versie vervalt. Microsoft ondersteunt iedere nieuwe versie gedurende een periode van anderhalf jaar vanaf de release datum. Dit betekent dat binnenkort de ondersteuning voor versie 1803 (voorjaarsupdate uit 2018) zal vervallen.


Wat moet ik doen als updates niet verschijnen?


Als beveiligings- en feature-updates mislukken of geen melding geven is dit een probleem omdat hiermee de beveiliging van uw computer in gevaar komt. Zelfs al gebruikt u goede antivirus software zoals Bitdefender. Het is dan raadzaam om uw PC of laptop te controleren en het probleem zo snel mogelijk op te lossen. Komt u hier zelf niet uit, neem dan contact met ons op.

 

Submit to FacebookSubmit to Twitter