WannaCry ransomwareHet kan je niet zijn ontgaan dat er op 12 mei j.l. een wereldwijde uitbraak van ransomware was, de zgn. WannaCry-ransomware. Door toeval is een killswitch ontdekt en is de verspreiding in ieder geval tijdelijk gestopt.

Hiermee is nogmaals aangetoond hoe belangrijk het is om je te beschermen tegen malware en virussen door het nemen van de juiste maatregelen:

  • Zorg dat je Windows updates op orde zijn.
  • Installeer een goede AntiVirus software. BP-Web beveelt Bitdefender aan.
  • Zorg voor een goede backup.

BP-Web is bronze partner van Bitdefender en adviseert u graag over te nemen maatregelen.

Informatie van Bitdefender

Hieronder informatie van Bitdefender over de wannaCry ransomware die overigens door Bitdefender sowieso werd tegengehouden:

"In tegenstelling tot andere ransomware-families verspreidt de WannaCry-stam niet via geïnfecteerde e-mails of geïnfecteerde links. In plaats daarvan maakt het gebruik van een beveiligingsgat in de meeste Windows-versies om zich automatisch op de pc van het slachtoffer uit te voeren. Volgens verschillende rapporten is deze aanvalsweg ontwikkeld door het National Security Agency (NSA) in de VS als een cyberwapen en is deze eerder in april naar het publiek gelekt, samen met andere geclassificeerde gegevens die naar verluidt zijn gestolen van het agentschap."

 

 

Submit to FacebookSubmit to Twitter