windows10 update 320Op 11 december 2018 is Microsoft opnieuw gestart met het uitrollen van Windows 10 update versie 1809. In oktober dit jaar was het de bedoeling dat deze update wereldwijd zou worden uitgerold maar door problemen in specifieke situaties is deze uitrol toen gestopt. Het lijkt er op dat de problemen hersteld zijn en dat de uitrol nu definitief is.

Hoe kunt u controleren welke versie van Miscrosoft er bij u geïnstalleerd is?

Als u op uw Windows computer de Windows-toets (toets met het vlaggetje links onder op het toetsenbord) indrukt in combinatie met de R, verschijnt er een venster linksonder. Hierin tikt u in: winver.exe en vervolgens drukt u op de Enter-toets. Nu verschijnt er een venster waarin u ziet welke windowsversie er op uw computer geïnstalleerd is. 

Welke versie moet er minimaal geïnstalleerd zijn?

Is het besturingssysteem Windows 10 en de versie 1803 dan zal deze binnenkort worden ge-update naar versie 1809. U kunt dit proces probren te bespoedigen door in het Windows menu te kiezen voor Instellingen > Bijwerken en beveiliging en in dit scherm op de knop Zoeken naar updates te klikken. De update naar vesrsie 1809 zal dan, zodra deze beschikbaar is, worden en geïnstalleerd. Houd er rekening mee dat dit updateproces minstens een uur in beslag neemt (op een snelle computer met een snelle internetverbinding). We hebben updates op trage systemen gezien die acht uur duurden. Zorg er in ieder geval voor dat uw laptop tijdens de update op het lichtnet is aangesloten.

Wat als ik geen Windows 10 heb of een oudere versie?

Als u Windows 10 gebruikt en uw Windows versie is ouder dan 1803, dan is er iets mis met uw updateproces van Windows. laat uw computer zo spoedig mogelijk controleren.

Gebruikt u Windows 7 of 8.1 dan heeft dan heeft dit artikel geen betrekking op u.

Gebruikt u Windows XP of Windows Vista, dan wordt uw computer sowieso niet meer beveiligd door middel van beveiligings updates. BP-Web adviseert u in dit geval om uw besturingssysteem te vernieuwen of een andere comoputer aan te schaffen. 

Submit to FacebookSubmit to Twitter