Een Office pakket voor PC of Laptop

Microsoft 365

Welk Office pakket schaf ik aan?

Voor onder andere tekstverwerking of het werken met spreadsheets heeft u al snel een Office pakket nodig. Dit pakket is geen onderdeel van het besturingssysteem en zal daarom apart moeten worden aangeschaft. Omdat veel mensen gewend zijn aan Microsoft Office, sommen we hieronder eerst de verschillende mogelijkheden van Microsoft op en als laatste een gratis alternatieve Office oplossing.

Microsoft Office 365

Microsoft 365 bevat o.a. Word, Excel, PowerPoint, Outlook en daarnaast per gebruiker 1TB aan opslagruimte in de cloud (OneDrive). Dit is een abonnementsvorm met jaarlijkse verlenging en hiervan bestaan twee versies:

Microsoft 365 Personal

Met Microsoft Office 365 Personal geniet u één jaar van de nieuwste versie van alle Office programma’s inclusief 1TB OneDrive cloudopslag. Gedurende uw abonnement zijn updates naar een nieuwere versie inbegrepen. Deze licentie is geschikt voor één gebruiker. De gebruiker mag het pakket installeren op Windows en Mac computers, smartphones met Android of iOs en tablets (Android of iOs). Eén gebruiker mag tot 5 apparaten op het abonnement tegelijk activeren. De adviesprijs van Microsoft bedraagt € 69,- per jaar

Microsoft 365 Family

Met Microsoft Office 365 Family (voorheen Office 365 Home) geniet u één jaar van het meest complete Office pakket. Deze licentie is geschikt voor 6 gebruikers. Idere gebruiker heeft een eigen 1TB OneDrive cloudopslag en iedere gebruiker mag tot 5 apparaten op het abonnement tegelijk activeren (in totaal 6×5 = 30 installaties). De adviesprijs van Microsoft bedraagt € 99,- per jaar.

Microsoft Office 2021

Dit is een Officepakket voor eenmalige aanschaf. Hiervan bestaan twee versies:

Microsoft Office 2021 voor Thuisgebruik en Studenten

Deze versie kan op één pc geïnstalleerd worden en bevat o.a. Word, Excel, PowerPoint maar geen Outlook of Onedrive opslag. De adviesprijs van Microsoft bedraagt € 163,90

Microsoft Office 2021 voor Thuisgebruik en Zelfstandigen

Deze versie kan op één pc geïnstalleerd worden en bevat o.a. Word, Excel, PowerPoint en Outlook maar geen Onedrive opslag. De adviesprijs van Microsoft bedraagt € 299,-

Legaal of Illegaal?

Naast de genoemde versies van Microsoft Office worden er tegenwoordig licenties van Microsoft Office Professional aangeboden tegen een fractie van de adviesprijs (€ 599,-). Van deze licenties is niet te achterhalen in hoeverre het gebruik hiervan legaal is. BP-Web heeft in overleg met Microsoft Nederland besloten om deze pakketten niet aan haar klanten aan te bieden. Een klant die Microsoft Office Professional wil gebruiken, adviseren we om de licentie voor eigen rekening en risico aan te schaffen bij een van de aanbieders op het Internet.

Gratis alternatieven voor Microsoft Office

Regelmatig horen we van klanten dat Microsoft Office (te) duur is. Als alternatief bieden we dan aan om het gratis pakket LibreOffice te installeren. LibreOffice is voor 90% compatible met Microsoft Office en geschikt voor tekstverwerking, spreadsheets en presentaties. LibreOffice bevat geen e-mail pakket zoals Outlook. Als gratis alternatief voor Outlook is Mozilla Thunderbird een optie.