Hoe pakken we het aan...

 

joomla

Voordat wij een website voor u gaan bouwen, gaan we samen met u nadenken over een aantal zaken. De eerste vraag is: Wat wilt u bereiken en wie wilt u bereiken met uw website.

Vervolgens kijken we naar de gewenste structuur van de website. Het zogenaamde template. Dit is de basis voor iedere Joomla! website. We ontwerpen het template met behulp van speciale ontwerpsoftware waarmee we responsive templates kunnen bouwen.

Responsive templates zorgen dat uw website zich automatisch aanpast aan mobiele apparaten zoals smartphones. Déze website is ook responsive. Bekijkt u deze maar via uw smartphone.

Zodra voor ons duidelijk is wat uw doelen en wensen zijn, kunnen we van start gaan met het ontwerp. In de meeste gevallen zult u van ons een aantal voorstellen ontvangen waarbij u uw voorkeur aangeeft. Ook kunnen we samen met u aanpassingen aan het template doorvoeren. Op de pagina Portfolio vindt u diverse voorbeelden van door BP-Web ontworpen websites. Hier kunt u vast wel ideeën opdoen voor uw eigen site.

 

Inhoud van uw website

In eerste instantie leveren we de website op met door u aangeleverde inhoud. Deze inhoud kunt u later zelf aanpassen. Hoe u dit doet laten we u zien tijdens een instructie. Tevens ontvangt u van ons een handleiding. Wat u zelf wilt kunnen aanpassen, is aan u. De meeste klanten geven aan dat ze alleen de teksten en de foto’s willen aanpassen. Wilt u bijvoorbeeld ook de menustructuur zelf kunnen aanpassen, dan is enige kennis van Joomla! nodig.

 

Wat betekent SEO?

google-seoSEO staat voor Search Engine Optimization oftewel optimalistatie van uw site zodat deze door zoekmachines en dus door potentiële klanten wordt gevonden. Deze optimalisatie is een voortdurend proces waarbij wij gedurende het eerste half jaar een aantal taken gratis voor u uitvoeren en waarover we u tevens adviseren. Na drie maanden tot een half jaar zult u dan ook ontdekken dat uw site hoger in zoekmachines zoals Google scoort en daardoor beter gevonden wordt. 

 

Domeinnaam en Hosting

Bij voorkeur verzorgen wij de hosting en de domeinnaamregistratie van uw website binnen ons eigen resellerpakket omdat dit het technisch onderhoud en  beheer eenvoudiger maakt. Verhuizing van een bestaande domeinnaam kunnen wij samen met u regelen.

 

Beveiliging

ssl slotjeBeveiliging van uw website staat bij BP-Web hoog in het vaandel. Op regelmatige basis worden daarom beveiligingsupdates uitgevoerd. Ook de gegevens die bezoekers via uw site verzenden, beveiligen we door middel van ssl. Bezoekers zien dan het bekende beveiligingsslotje in de adresbalk waarmee wordt aangegeven dat gegevens gecodeerd worden verzonden en dat bezoekers de zekerheid hebben op de juiste site te zijn uitgekomen. Bijkomend voordeel is dat met ssl beveiligde sites bij Google hoger scoren. Zoals aan het slotje in de adresbalk van uw browser te zien is, is ook de website bp-web.nl met ssl beveiligd.

 

Onderhoud en licenties

Het Joomla! CMS is een besturingssysteem. Vergelijk het met Windows op uw computer. Ook op Joomla! moeten regelmatig beveiligingsupdates worden uitgevoerd. Ook moet het Joomla! CMS up-to-date worden gehouden in verband met ondersteuning van deze beveiligingsupdates.

Naast de regelmatige updates zorgen wij voor back-ups van de website zodat we in het geval van een calamiteit de site naar de laatst beschikbare versie kunnen herstellen.

Binnen het besturingssysteem Joomla!, dat gratis is, worden afhankelijk van door de klant gewenste functionaliteit, in sommige gevallen betaalde uitbreidingen geïnstalleerd. Deze uitbreidingen zullen ook regelmatig bijgewerkt moeten worden en hiervoor zullen ook de licenties moeten worden beheerd. Dit alles voeren wij voor u uit. 

 

Prijzen

Wat kost een website? Dat is een vraag die we hier niet 1-2-3 kunnen beantwoorden. Wilt u een simpele website met slechts een paar pagina’s of een complexe website met ingewikkelde menustructuren en allerlei opties en uitbreidingen? We kunnen u wel vertellen dat de kosten voor een website bestaan uit eenmalige kosten en uit jaarlijks terugkerende kosten.

 

De eenmalige kosten betreffen:

  • Verhuizing van de domeinnaam (indien van toepassing);
  • Ontwerpen of selecteren van het template;
  • Bouw van de site;
  • Instructie en documentatie.

 

De jaarlijkse kosten betreffen:

  • Domeinnaamregistratie;
  • Hosting (het onderbrengen van uw website op een server);
  • Technisch onderhoud en beheer aan het Joomla! CMS en aan geïnstalleerde uitbreidingen;
  • Eventuele licentiekosten van uitbreidingen. 

 

Tijdens of na een intakegesprek ontvangt u van ons een vrijblijvende prijsopgave voor wat betreft de eenmalige en de jaarlijkse kosten.

Natuurlijk zijn de kosten belangrijk maar uiteindelijk gaat het er om wat een website die goed vindbaar is, up-to-date is en een fraai visitekaartje voor uw onderneming, u oplevert.